środa, 7 lipca 2010

ROGALIKI ORZECHOWE

"Któż z nas nie lubi orzechowych rogalików? - kruchych, delikatnie rozpływających się w ustach. Nasza rodzinka je uwielbia!  Rogaliki robi się bardzo szybko,  gorąco polecam!"



 Składniki na około 30 rogalików:
  • 220 g mąki pszennej
  • 120 g miękkiego masła
  • 100 g cukru (ja dałam mniej:))
  • 100 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki mleka
Wszystkie składniki wymieszać i ugnieść. Kawałki ciasta rozwałkować cienko, formować nieduże rożki - grubsze w środkowej części, zagiąć.


Układać na blaszce posmarowanej margaryną i piec w temperaturze 180 stopni około 12 minut. Wystudzić, posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. Smacznego!


źródło: rożki orzechowe

4 komentarze:

Kaś pisze...

wielbię wszystko, co orzechowe; przepis do wypróbowania ;)

asieja pisze...

pyszne zawijasy!:-)

Arvén pisze...

Boję się, że mogłyby za szybko zniknąć w moim towarzystwie ;) Smakowite!

aga pisze...

pychotka!:) skubnelabym sobie jednego :)